Sajtóközlemény Generali Runner’s World Run

Telt házas szezonnyitás Balatonfüreden

Az esemény napja előtt már hetekkel elfogytak a helyek a Generali Runner’s World Run-ra, a futók ennek ellenére még a helyszínen is nevezésekkel bombázták – volna – a szervezőket. A mennyiség azonban nem mehet a minőség rovására, így vasárnap délelőtt 2000 indulóval, összesen négy távon zajlott a Maratonman versenysorozat szezonnyitó eseménye.

A vasárnap Balatonfüreden futók összesen négy – 6.2 km, 10,5 km, félmaratoni és maratoni – táv közül választhattak, a 2019-ben már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Generali Runner’s World Run-on. A verseny történetében már szokásosnak mondható, hogy az időjárás tartogat meglepetéseket. Esőt, tavaszt, hűvöst, de idén a 2018-as „tomboló nyári hőség” ismételte magát – néhány maratoni teljesítőt térdre kényszerítve, de ez a nap ennek ellenére is a mosolygásról és a jó hangulatról szólt.

A Generali a Biztonságért Alapítvány idén is nagy erőbedobással készült; két szűrőkamionnal, egy zárt és egy nyitott közösségi térrel várta a futókat. A Egészségbár aktivitást meglátogatók különböző vizsgálatokon és tanácsadásokon vettek részt, hogy egy kicsit többet tudjanak meg saját testükről, felkészültségükről. Az emberek nyitottságát a téma iránt mi sem bizonyítja hitelesebben, hogy nyitástól zárásig – megállás nélkül – dolgoztak a szakemberek.

A mezőnyt megelőzve ismét az „elitek” rajtoltak. Ők azok a futók, akik 4 és fél percnél jobb idővel teljesítenek egy kilométert, a szervezők szándéka ezzel a kezdeményezéssel az, hogy könnyítsék a megfelelő tempó elérését az igazán gyors futók számára, a pálya bármely szakaszán.

A vasárnapi versenyen újra a pályára lépett a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó, Szilágyi Áron, aki a 10,5 kilométeres távon teljesített, kevesebb mint egy óra alatt – természetesen a tőle megszokható módon, mosolyogva. Horváth Gergely – kétszeres olimpikon -, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumának tagja szintén rajtvonalhoz állt. A szervezők elmondása szerint egy versenynek – a telt ház mellett – óriási megtiszteltetés és büszkeség, ha a névadó egyik kiemelt képviselője is megtapasztalja az esemény sajátosságait, a többi versenyző közt teljesítve. Már-már hagyomány, hogy a Generali Runner’s World Run házigazdája Rákóczi Feri, aki amatőr futóként és triatlonistaként 2019-ben is igazán pezsgő színfoltja volt a Vitorlás téri eseményeknek.

Az a versenyző, aki a Maratonman versenysorozat idei mindhárom állomásán teljesít, a szezon végén névre szóló kupát kap ajándékba.

A 2019. évi Generali Runner’s World Run számokban

– 27405 megtett kilométer
– 2 tonna ásványvíz
– 400 liter izotóniás ital
– 1000 db energiaszelet
– 400 kg szabolcsi alma
– 2000 dobod alkoholmentes sör
– 100 fő forgalomirányitó személyzet
– 100 fő frissítőpont és versenyközpont személyzet
– 4 táv
– 2000 futó
– 1.5 mázsa befutóérem

Menü