ORBEA GIVE AWAY KUTI ANDRÁS II. BESZÁMOLÓJA

Kuti András, az ORBEA GIVE AWAY pályázatunk nyertesének második beszámolóját szeretnénk veletek megosztani. Pályázatunknak köszönhetően, Andrást egy professzionális Orbea bicikli segíti a 2022-es versenyévben álmai elérésében!
Lesznek-e nehézségek? NEM KÉRDÉS!

A második beszámoló nagyon nehezen készült el, mert sok minden történt, de nem feltétlen úgy ahogy azt elterveztem.

Tudtam már az elején, hogy nehezen jönnek majd a számok és hosszabb ideig fog tartani míg újra elérem azt a szintet, amit elvárok magamtól. Gábor vezényletével az előírt edzéseket azok dinamikáját sikerült felvenni és szépen zöldültek is TP-ben az edzések.

De sajnos a sok kihagyás miatt túlterheltem a lábamat, ami egy jobb vádliban jelentkezett fájdalomban nyilvánult meg. Vélhetően ez még decemberben kezdődött, de ennek a mértéke akkor még nem volt aggasztó. Sajnos az idő előrehaladtával nem javult sőt inkább erősödött is, így le kellett állni a futással. Cserébe a bringa úszások kerültek előtérbe. Ez a döntés január vége felé született meg és nem is hagyott mély nyomott bennem, mert egyrészt ezt tekintem a legerősebb számomnak, másodsorban nagyobb fókuszt lehet helyezni a másik kettő sportágra.

Ki is használtam ezt az időt és elmentem egy bringabeálításra, hogy megtaláljuk az ideális pozíciót.

Gábor végtelenül türelmes volt a futásokat illetően és sosem erőltette, mindig rám bízta hogy mikor mennyit és hogyan próbálgassam. Sajnos május közepe volt azaz időszak, amikor újra de még nagyobb figyelemmel bekerült az edzések közé, addig is és azóta is folyamatosan dolgozom a hiányosságaimon és minden egyes futást megelőz kellő bemelegítés és a szükséges izmok aktiválása, enélkül sajnos nem lehet… Főleg ebben a korban 😀 Talán a több bringa és a rehabilitáció segített abban, hogy már az első futások is bizakodásra adtak okot, így bátran tudtam oda állni két év kihagyás után az első versenyemre.

Kis TRI háziverseny 2022.07.10 300-12-3

Rövid, de intenzív kis verseny csapaton belül, ami pont kapóra jött a rákövetkező héten rendezett tatai rövidtávú OB előtt. Az úszás távja rövidebb lett, mert meglehetősen hideg volt a víz, így is dideregve szálltam ki a vízből 1:33/100m-el abszolváltam a távot.

Bringára átszállva (bolyozás engedélyezett) szenvedtem egy 30mp-et a cipőbe való belebújással páran le is hagytak, de aztán elindult a daráló és sikerült egy 39 feletti átlagot tekerni. Ami meglepetés volt az előzmények tükrében, hogy ezután futáson mégha csak 3km is volt, de 3:50 körüli tempóba fejeztem be a versenyt második helyen. Ezt abszolút pozítivan értékeltem és bizakodásra adott okot.

OLM rövidtávú OB 2022.07.16

Mindig is utáltam a rövidtávot az indokolatlanul sok úszás miatt, reménykedtem a neoprénbe, de azt el kellett felejteni. Másnap középtávon lehetett használni húztam is a számat, hogy miért nem ott indultam.. 😊

És minden okom meg is volt rá, mert botrányos úszást sikerült produkálnom. Azt feltételeztem, hogy a kiválasztott lábvizen jó tempóban haladunk, de tévedtem mert 27p körüli 1500m-et tudhattam magam mögött, ami meglehetősen elmaradt az elképzeléseimtől. Gyors depó, gél, bringára fel. A cipőbe bújás gördülékenyebben ment. Maga az út köztudottan nem a legideálisabb, amihez még odafelé szél is párosult. Ez a páros tönkretett, túltoltam visszafelé a hátszelet nem is tudtam kihasználni, csak szenvedtem hátam is erősen beállt – szokatlan és kellemetlen volt átlag 36,5km/h-val tudtam magam mögött a 40km-t, ami lehetett volna jobb is.

A futást megint úgy gondolom, hogy „terepen” jól sikerült végig küzdeni, ami csak annak köszönhető, hogy találtam magamnak motivációt. Mégpedig azt, hogy KisTri-n belül harmadikként érjek célba.

Ez sikerült is, 9.-ik km-en sikerült megelőzni Bálintot, aki amúgy bringán úgy ment el mellettem, hogy pislogni sem volt időm. A futás 4’12’’/km-es átlaggal futottam, ami megint csak jól sikerült, úgy hogy májusig nem is futottam.

Összességében nem voltam elégedett, mert két évea számok még másképp alakultak és mindig a legjobb önmagamhoz, de leginkább mások idejéhez viszonyítom magam. Ami nem szerencsés, de ez visz előre. Ugyanakkor reálisan nézve elégedettnek kell lennem, hiszen amit beleteszel annyit is veszel ki.  Persze hogy miért tettél (vagy tudtál beletenni) bele annyit amennyit az meg erősen egyéni, amit helyén kell tudni kezelni.

Apró célok, kis lépésekben kezd ez a triatlon újra felépülni és beépülni a családos életbe, remélem ez így is marad. Balatonman Fűzfő a következő állomás, ahol középtávon állok rajthoz.

Menü