MITŐL SZEMÉLYRESZABOTT?

Egy edzésterv kizárólag abban az esetben hatékony, ha teljes mértékben az adott sportolóra írják.

Az edzésterv megírásának egyik alappillére az állapotfelmérő  teszt mely, meghatározza a pontot, hogy hol tartunk most, és mi a következő lépés. Ahány sportoló annyi edzettségi állapot. A terv következetes betartása után garantált a fejlődés melynek üteme sok összetevős játék. Függ az életkorodtól, a heti edzésmennyiségtől, a regenerációra fordított időtől, annak minőségétől, az étkezéstől és természetesen a személyes adottságaid is meghatározóak lesznek mert vannak akiknek több tehetség jutott van akiknek kevesebb. Az edzés-munka-magánélet bűvös háromszögének egyensúlya is komoly befolyásoló tényező lehet, mennyi stressz érkezik még a vállaidra az adott fizikai terhelésen túl.

Minden edzésnek konkrét célja lesz, nincs feleslegesen “csak úgy edzek valamit” típusú edzés és a rendelkezésünkre álló eszközök és programok segítségével pontosan nyomon követhető a fejlődésed mérték, melyet figyelembe véve írjuk meg a következő edzéseidet. 

Minden edzésciklusban adottságaidhoz mérten három héten át emeljük a terhelést és a ciklus végén egy lazább hét következik a tesztekkel melyek pontosan megmutatják mennyit léptél előre. Mi pedig elemezzük és ennek tudatában rád szabva határozzuk meg a következő adagot.

Fontos, hogy bízz bennünk! A feladatkiosztás egyértelmű, mi a legjobb tudásunk szerint írjuk meg , te pedig végrehajtod. Minden héten vannak könnyebb edzések melyeknek szintén célja van és lesz majd olyan edzés  is mely végrehajtása nem lesz sima feladat. Ahhoz, hogy a következő edzéseidet rád tudjuk szabni fontos az edzések pontos dokumentálása és a kiegészítők, mint óra és watt és pulzusmérő használata.

Menü